WhatsApp Gruplarına 'Sesli Sohbet' Özelliği Yakında

WhatsApp, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. "Sesli sohbet" olarak adlandırılan bu özellik, henüz tam olarak netleşmemiş olsa da, Twitter Spaces benzeri bir yapıya sahip olacak gibi görünüyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması, yakın bir gelecekte video mesajları ve tek seferlik ses kaydı özelliğini platformuna ekleyeceğini zaten açıklamıştı. Ancak son beta sürümde keşfedilen yeni özellik, WhatsApp'taki gruplar arasında sesli konuşma deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.


WABetaInfo tarafından keşfedilen özellik, gruplar sayfasında bulunan arama simgesini, ses dalgalarını andıran yeni bir simgeyle değiştiriyor. Kullanıcılar bu simgeye dokunduklarında, standart aramanın yanı sıra "sesli sohbet" adlı yeni bir seçenek görebilirler. Ancak henüz geliştirme aşamasında olan bu özelliğin detayları tam olarak netleşmedi.



WhatsApp, halihazırda kullanıcıların gruplar veya kişilerle sesli görüşme yapmalarına izin veriyor. Dolayısıyla, yeni "sesli sohbet" özelliğinin, mevcut özelliklerden farklı olması bekleniyor. Tahminlere göre, WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, kullanıcıların diledikleri zaman girebilecekleri ve çıkabilecekleri bir yapıya sahip olacak. Belki de şirket, Twitter Spaces gibi bir özellik üzerinde çalışıyor olabilir. Katılımcıların izin istediği tarzda özellikler, yakın bir gelecekte WhatsApp kullanıcılarına sunulabilir. Sesli sohbet özelliğinin neler sunacağı, daha sonraki aşamalarda netleşecek. Geçtiğimiz aylarda Whatsapp tarafından yapılan açıklamada Ücretsiz Whatsapp Takip ile ilgili olarak bir dedikodu çıkmış olsa da Whatsapp daha sonra Grup Mesajlarının takip edileceğine dair herhangi bir işlem yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Whatsapp Takip